Naailes

Zelf naaien is hip en allang niet meer ouderwets. Lijkt je dit ook wat om zelf te kunnen? Kom dan eens kijken of naailes iets voor je is!

De naailessen worden gegeven in groepjes van maximaal 6-8 personen voor zowel beginners als gevorderden.

Er wordt gewerkt met bestaande patronen, die je zelf uit mag kiezen. De nieuwste versies van zelfmaakmode-tijdschriften als Fibre Mood, Ottobre, Burda, Knipmode & Knippie zijn aanwezig. Je mag uiteraard ook met je eigen tijdschrift en/of losse patronen werken. (Wil je echt je eigen patronen naar ontwerpen, kijk dan eens bij de cursus patroontekenen).

In principe neem je je eigen naaimachine mee, zodat je deze ook goed kunt leren kennen. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van de naaimachines die in het leslokaal staan.

Kijk voor een filmpje van het naailokaal op instagram:

Patronen opmeten tijdens de naailes:

Indien gewenst leer je hoe je de patronen op je eigen maten kunt aanpassen. De eerste naailes is een proefles en gratis. Dan kun je kijken of het je leuk lijkt, sfeer opsnuiven en alvast wat in de tijdschriften bladeren.

Maat opnemen tijdens de naailes

Les voor beginners als gevorderden:

Naailes aan je eigen tafeltje

Er wordt lesgegeven in een aparte lesruimte. Er is plaats voor 8 personen en dan is er nog ruimte genoeg over.

Kijk voor een filmpje van het naailokaal op Instagram bij “Atelier”.

Lange statafels aanwezig:

Er is 1 lange statafel (3.20 mtr) en 1 kleinere statafel, die in hoogte verstelbaar is aanwezig voor het uitknippen van de stoffen en werken met patronen.

Hoge tafel voor tijdens het patroontekenen

Gebruik lockmachine/coverlockmachine:

Lockmachine voor tijdens het naaien

Tegen een kleine vergoeding kan er gebruikt worden gemaakt van de lockmachine en van de coverlockmachine. Hiermee kun je met de afwerking een nog professioneler resultaat bereiken.

Doel van de lessen: naast uiteraard het leren van (nieuwe) professionele naaitechnieken ook gewoon even gezelligheid en tijd voor jezelf! Koffie en thee en koekjes zijn inbegrepen.

Alles gaat op je eigen tempo. De naailes is daarom geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je project gaat uiteraard sneller als je thuis ook iets doet, maar heb je daar geen zin in of tijd voor, ook geen probleem!

Ook hebben we een Facebookpagina en Instagrampagina. Hierop vind je het laatste nieuws, inspirerende berichten, tips en ook veel foto’s van de diverse projecten!

Kun je al lezen en schrijven met je machine èn ook al met kant en klare patronen overweg? En wil je wat meer verdieping/uitdaging? Denk dan eens aan een cursus of opleiding.

Wanneer zijn de naailessen:

  • Naailes volwassenen 2 uur: maandagavond/dinsdagavond 19.30 – 21.30u.
  • Naailes volwassenen 3 uur: woensdag-/donderdagochtend 9.00 – 12.00u.

Wat zijn de kosten:

  • 10,95 per uur voor wekelijks
  • 11,95 per uur voor om de week

Je betaalt alleen voor de lessen die ingepland zijn, niet de vakanties of nationale vrije dagen.